ileriki yaslarda boynumuzla ilgili sorun yasamamak icin nelere dikkat etmeliyiz Soruları 3

İleriki Yaslarda Boynumuzla İlgili Sorun Yasamamak İcin Nelere Dikkat Etmeliyiz 3 3 Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve İleriki Yaslarda Boynumuzla İlgili Sorun Yasamamak İcin Nelere Dikkat Etmeliyiz 3 3 Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıt

« Önceki Sayfa1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12Sonraki Sayfa »
  • Geniz Etini Aldırmak, Çocuğumun Sık Hastalanmasını Engeller mi?

    Merhaba, çocuğumda geniz eti problemi var ve en ufak bir şeyde hasta oluyor. Öksürük ve ateş oluyor. Biz bu geniz etini aldırırsak bu sorun geçer mi? Başka tedavisi var mı? Ayrıca ameliyat olursa herhangi bir ameliyat parası vermek gerekiyor mu?

  • Vajinamdaki Kaşıntının Sebebi Ne Olabilir?

    Vajinamda kaşıntı, yanma ve akıntı var. Akıntı kireç gibi. Sizce sorun ne olabilir?

  • Göğüs ve Göbeğimdeki Kıllanma İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba. Yaşım 15. Benim sorunum göğüs ve göbek çevrelerinde kıllanmaların olması. Bu seneye kadar hiçbir şey yoktu. Arkadaşlarımda olmaması da beni endişelendiriyor. Acaba bir sorun mudur? Ne yapmalıyım?

  • Vücudumdaki Tüyler İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba. Yaşım 15. Benim sorunum göğüs ve göbek çevrelerinde kıllanmaların olması. Bu seneye kadar hiçbir şey yoktu. Arkadaşlarımda olmaması da beni endişelendiriyor. Acaba bir sorun mudur? Ne yapmalıyım?

  • Psikolojim Çok Bozuk. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Hayırlı günler, ben 16 yaşındayım, Malatya'da yaşıyorum. Psikolojim çok bozuk. Ben hiç konuşmuyorum, sorunlarımı hep içime atıyorum, kimseye anlatamıyorum. Size nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama çok hareketsiz bir çocuğum. Ailemle sorunlarım var benim, ayrıca çok huzursuzum. Beynime çok gereksiz düşünceler düşüyor, düşünme kuvvetim çok az. Aklıma birşey takıldığı zaman unutamıyorum ve kendime sorun yaratıyorum. Ölüm korkusu çok içimde. Lütfen bana yardımcı olunuz.

  • MR Sonucuma Göre Nasıl Bir Tedavi Gerekir?

    İnceleme sekansları: SE T1A ve GRE T2A sagittal ve T2A koronal, SE T1A ve T2A axial post SE T1A sagital. Kemik yapılarının değerlendirilmesinde supra patellar bursayı dolduran patella superion kutbu ile yakın temasta ve bu bölgede kortikal yapının kısmen silindiği T2A serilerde heterojen hiperintens tubuler yapılarının dikkat çektiği lobule konturlu 26 mm çaplarında kitle izlendi. Post kontrast incelemede kitlede kontras tutulumu izlenmiştir ve santral kesiminde yıldız şeklinde kontras tutmayan saha dikkat çekmiştir. Lezyonun vasküler yapılardan zengin ve buna bağlı signal void alanlarda birlikte yer yer yoğun kontrast tutulum sahaları içeren periferden santral doğru kontrast tutulumu gösteren hemanjiomu düşündürmektedir. Tanının desteklenmesi için diğer modaliteler ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. Menisküs kısımları normal şekil boyut ve sinyal özelliği göstermekte olup patolojik sinyal izlenmemiştir. Ön ve arka çapraz bağlar medial ve lateral kollateral ligamentler ile quadriceps tendonlar normaldir, popliteal fossa oluşumları normaldir. Sonuç: Supra patellar bursayı dolduran patella superior kutbu ile yakın temasta ve bu bölgede kortikal yapının kısmen silindiği T2A serilerinde hetorojen hiperintens izlenen T1A serilerde yer yer hiperintens alanlarında izlendiği hipointens tubuler yapılarının dikkat çektiği lobule konturlu 26 mm çaplarında kitle izlendi, post kontast incelemede kitlede kontras tutulumu izlenmiştir ve santral kesiminde yıldız şeklinde kontras tutmayan saha dikkati çekmiştir. Lezyonun vasküler yapılardan zengin ve buna bağlı signal void alanlarda birlikte yer yer yoğun kontras tutulum sahaları içeren periferden santral doğru kontras tutulumu gösteren hemanjiomu düşündürmektedir. Tanının desteklenmesi için diger modaliteler ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. Yaş: 32, boy: 1,80, kilo 86. Bu sonuçlar 6 ay önce çekildiğim MR sonuçları. Herhangi bir doktora göstrermedim. Şimdi herhangi bir ters hareket yapmadığım halde dizim davul gibi şiş. Bana tavsiyeniz ne olur hocam? Patolojiye gözükmem gerekiyor mu? Mutlaka ameliyat gerekli mi? Tedavi olrak ne uygulamam gerekiyor?

  • Gözümde Leke ve Görme Kaybı Var. Ne Yapmalıyım?

    Bana sağ gözün makülotapisinde leke olduğu, görme kaybı olduğu söylendi. Görmemde de sorun var. Ne demektir bu? Ciddi bir şey mi? En kısa zamanda cevap yazar mısınız?

  • Romatoit Artrit Başka Bir Organda Araz Bırakır mı?

    Merhaba, size sormak istediğim annemin rahatsızlığı ile ilgili, şimdiden teşekkür ederim. Annem romatoit artrit hastası, ilaçlarını muntazam kullanıyor. 1 senedir rahatsız. Annemin yaşı 70, fakat son zamanlarda kollarının acıdığını ve bütün vücudunun kaşındığını söylüyor. Bu rahatsızlık başka bir organda araz bırakır mı? Tahlilleri temiz çıkıyor, fakat bir türlü yataktan kalkamadı, sürekli yatıyor ancak ihtiyaçtan dolayı kalkıyor. Bu hastalık bu kadar yatırır mı? Başka bir sorun olabilir mi? Beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim, kolay gelsin.

  • Ankilozan Spondilit İle İlgili Tedavi Yöntemi Var mı?

    Ankilozan Spondilit ile ilgili olumlu tedavi sonucu verecek bir yöntem var mı, veya Türkiye’de bu hastalık ile ilgili sonuç alabileceğim kişi, kurum ya da kuruluş her ne varsa öğrenebilir miyim?

  • Oğlumda Konuşma Bozukluğu Plduğunu Düşünüyorum. Nereye Başvurmalıyım?

    Merhabalar, benim sorum 2007 Mayıs doğumlu oğlum var. Konuşması biraz geri. Konuşurken aralarda ıh ıh diyor. Acaba bunlar geçer mi yoksa sorun olduğunu mu düşünmeliyiz? Hangi doktora başvurmalıyız?

  • Adet Düzensizliğim Var. Hamile Olma İhtimalim Var mı?

    Benim adet düzensizliğim var, hiç düzenli bir şekilde olmadı adetim. Şimdi de her zamankinden daha uzun zaman hasta olmadım, 1 ayı geçkin süredir hasta olmuyorum. Hamile olma olasılığım var mı, yoksa yine düzensizlikten kaynaklanan bir sorun mu?

  • Sağ ve Sol Tarafıma Dönük Uyuduğumda Kollarımda Uyuşma Oluyor. Ne Yapmalıyım?

    Selam, uyurken sağ tarafıma ve sol tarafıma dönük uyuduğum zaman kollarımda uyuşma ve ağrı oluyor. Bu ağrılar sırtımda ve el bileklerimde de oluşmaya başladı. Artık acı hissi de vermeye başlıyor. Sorun ne olabilir ve ne yapmalıyım?

  • Stresimi Nasıl Yenebilirim?

    Öncelikle, insan yaşamında en büyük payı olan hekimlerimize şükranlarımı sunuyorum. Senelerdir sinir bozukluğuyla ilgili bir şikayetim var fakat ben bu sorunu bu zamana kadar hastalık olarak görmemek için elimden geleni yaptım. Ama son zamanlarda gerek işim, gerekse toplumda gelişen olumsuz durumlar beni aşırı derecede rahatsız etti ve yardımlarınıza ihtiyaç duydum. Ufak tefek olumsuzluklara çok kolay sinirleniyorum, vücudumda titremeler oluyor. Sinirlendiğim kişiyle birebir konuştuğumda ya da herhangi birine bu olumsuz durumu anlattığımda konuşmamda değişiklikler, gözlerimi kaçırmalar oluyor. Bu olay sadece sinirlenince değil, bir şeye sevindiğimde de meydana geliyor. Bazen henüz olmamış kötü olayları olabilecekmiş gibi düşünüyor ve huzursuz oluyorum. Olmamış olayları olacakmış gibi düşünmem belki bir konuda iyi oluyor, temkinli yaklaşıyorum durumlara. İşim gereği de stresli ortamlarda da bulunabiliyorum. Yapmam gereken ya da kullanmamı tavsiye edeceğiniz ilaçlarla yardımlarınızı bekliyorum.

  • Dikkat Dağınıklığı İçin Ne Yapılabilir?

    10 yaşında, ikiz erkek çocuklarım var ve birisi için öğretmeni dikkat dağınıklığı var, psikoloğa götürün dedi. Yanlış birşey yapmak istemiyorum. Sizce ne yol izlemeliyim?

  • Başımı Öne Eğdiğimde Çenemin Altında Cildim Sarkıyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhabalar, ben 18 yaşındayım, 65 kiloyum ve 1,71 boyundayım. Başımı öne doğru biraz eğdiğimde, çenemin biraz altında cildim sarkıyor. Neden olabilir? Bu sorun nasıl çözülebilir?

  • Strese Bağlı Adet Düzensizliği Yaşıyorum. İlaç Kullanırken Gebe Kalmamın Bir Sakıncası Var mı?

    Merhabalar, benim adetim 12 Ekim’de başladı ve hala devam ediyor. Kan tahlilinde bir sorun yok. Ultrasonda; Bileteral overlerde 8,3 mm ve küçük folikül tespit edildi. Bu ilk kez olduğu için doktor strese bağlı olabileceğini söyledi ve Orgametril ve Biteral verdi, fakat çocuk düşünüyoruz. Bu ilaç yumurtlamayı baskıladığından 1 gün kullandım, geçer gibi oldu fakat dünden beri artış var. Bu dönemde hamile kalabilir miyim? Kalırsam sıkıntı olur mu?

  • Babam Astım Hastası. Çok Öksürmesi Normal mi?

    Merhaba, ben babam ile ilgili size soru sormak istiyorum. Babam 63 yaşında ve astım hastası. En son gittiği doktor ilacını değiştirmiş ve şu anda Foradil 12 ve Miflanide 200 kullanıyor. Fakat çok öksürüyor, spor için yürüyüş yapıyoruz ama bazen çok tıkanıyor, yürüyemeyecek kadar öksürdüğü de oluyor. İnatla başka doktora gitmiyor. Sizce bu şekilde doğru mudur? Öksürük geçmez mi? Hiç sigara kullanmadı, kilosu 99, boyu 1,70. Bilgi verebilir misiniz?

  • Kilo Almak İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, benim kilo alamama sorunum var. Ergenlikten beri 50-55 kilo civarında dolanıp duruyorum. Boyum 1,73. Dâhiliye doktorluna gittim, bir şeyimin olmadığını söyledi. Beyinle alakalı bir sorun olabilir mi? Ne yapmam gerekir?

  • 3 Senedir Tedavi Görüyorum Ama Çocuğum Olmuyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba Seval Hanım, ben İzmir’de tedavi oldum. En son aşılama yapıldı, sonuç negatif. Sorun, yumurtalıklarımın düzenli çalışmaması. 3 senedir devamlı tedaviye gidiyorum ama hiç bir doktordan sonuç alamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Cevap bekliyorum.

  • Annem Yumurtalık Kanseri. Bacağındaki Ağrı İçin Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, annem yumurtalık kanseri hastası ve 6 senedir tedavi görüyor. Son zamanlarda sol bacağında ağrı oluşmaya başladı. Hastalığından önce de aynı bacakta aynı ağrı (diz kapağından, ayak bileği ve yukarı doğru ilerleyen) oluyordu. Fakat son bir kaç aydır bu ağrı fazlalaştı. Kemoterapinin etkisiyle ayağında uyuşma ve üşüme çok fazla oluyor. Ortopedi doktoruna gittik, ilk gittiğimiz doktor röntgen sonucunda sol ayağın baş parmak kemiğinde çürüme olduğunu ve bunun ağrıya sebep olduğunu söyledi. Daha sonraki gittiğimiz doktor ise siyatik olduğunu havalardan kaynaklandığını, röntgene gerek olmadığını söyledi. Fakat ağrı geçmiyor, artık sol bacağını kullanamaz hale geldi, ayağının üzerine basamıyor. Ne yapmamız gerekiyor? Hastalığı ile de ilgili bir şey olmasından korkuyorum. Beni ne yapmam gerektiği ile ilgili yönlendirirseniz sevinir. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Hapşırdığımda Kollarımda Ağrı Oluyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhabalar, bazen hapşırdığımda kollarımda 10-15 saniye arası bir ağrı hissetmekteyim. Kalbimle ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Ne yapmam gerekir? Hangi bölümden randevu alabilirim? İlginize teşekkür ederim.

  • SLE Hastasıyım ve Çocuk Sahibi Olmak İstiyorum. Mümkün mü?

    Merhaba, 31 yaşındayım, az sigara içiyorum ve SLE hastasıyım. 3 yıldır romatologda tedavim devam ediyor, yapılan test sonuçlarım: SS-A: Pozitif, SS-B: Pozitif, RO52: Pozitif, CRP: Negatif, C3: 77, C4: 7, ACA Antikor Diyolipin IgM: 12,2, MCV: 78,3, MO: 4,0, Eritrosit: 5,14. İmuran, Deltacortil, Plaquenil kullanıyordum fakat 6 aydır kullanmıyorum. Çocuk istiyorum, bu şartlarda olabilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim? Hayati tehlikem olur mu? Bebeğimde ne gibi bir sorun olur? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  • Sessiz Ortamda Kulak Çınlamam Kesiliyor. Bu Sorun Psikolojik Olabilir mi?

    Sessiz ortamda kulak çınlamam olmuyor, acaba ince seslerden mi kaynaklanıyor yoksa ben mi bunu sorun yapıyorum? Yatınca, ya da sessiz bir odaya geçince çınlama yok, elimi kulağıma götürüyorum çınlama yok ama tv izlerken ya da başka bir bilgisayarlar açıkken böle ince bir cızırtı veriyor. MR sonucum temiz çıktığına göre, sorunum psikolojik mi?

  • Doğum Kontrol Hapı Kullanmaya Başladığımdan Beri Adetim Düzensizleşti. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, ben 22 yaşındayım. Adetimin 3. günü bir doğum kontrol hapına başladım. Aşırı baş ağrısı nedeniyle 4. hapı aldıktan sonra ilacı bıraktım. Bugün 13. gün ve kanamam hala kesilmedi. Artık korunmayı bıraktık. Benim sorularım; kanama nedeni ilaç mıdır? Kanama tahminen kaç gün daha sürer? Bu ay hamile kalabilir miyim? Eğer kalırsam bebekte bir sorun olur mu?

  • İdrarımla Birlikte Kan Pıhtısı Geliyor. Bu Üşütmekten Kaynaklanıyor Olabilir mi?

    Selam, birkaç gün önce sabaha kadar soğukta kaldım. O günden beri sürekli idrarım geliyor, tuvaletten çıkmadan yine geliyor. Ayrıca idrarımla beraber koyu kan pıhtısı gibi şeyler de geliyor. İdrar yaparken yanma problemi de var. Sizce sorun üşütmekten mi kaynaklanıyor?

  • Dizimi Büktüğümde Şiddetli Sancı Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba doktor bey, sağ dizimin sol yanında sanki bıçak sokuyormuş gibi bir acı var. Bu acı bacağımı geriye bükmemle başlıyor. Bükmeyince sorun yok. Yani dik tutup yere bastığımda ağrı çok az, ama merdiven çıkamaz durumdayım. 2 gündür bu acıyı çekiyorum. Nefesimi kesen bir sancı yaratıyor. Acaba bu neyin belirtisi olabilir? İşim gereği çoğunlukla ayakta duruyorum. Ayrıca işe motorla gidip geliyorum. Bunların da etkisi olabilir mi?

  • MR Sonucu Hakkında Açıklama Yapar mısınız?

    Merhabalar, nişanlım Afyon Karahisar'da MR çektirdi. Sorun nedir merak ediyoruz. Raporu size yazıyorum, açıklamasını yapabilir misiniz?

    Transvers planda SE T1, TSE T2, Flair, Koronal planda TSE T2 , Sagital planda SE T1 ağırlıklı sekanslar elde olunmuştur. Sağda frontal lobda periventriküler derin beyaz cevherde bant tarzında T1 A sekanslarda beyin parankimi ile izointens, T2 A sekanslarda hiperintens olarak izlenen diffüzyon ağırlıklı görüntülenmede diffüzyon kısıtlaması göstermeyen, non - spesifik gliozis alanı mevcut olup, sekel değişikliği ait olabileceği düşünülmüştür. Bilateral serebellar hemisfer parankim alanları normaldir. Medülla oblangata pons ve mezensefalon normaldir. Bazal sisternler normaldir. 4,3 ve her iki lateral ventrikül normal boyut ve konfigürasyondadır. Bilateral bazal ganglionlar, kapsüla interna ve talamuslar, her iki sentrum semiovale normaldir. Hemisferik kortikal sulkusların derinliği ve genişliği normaldir. Bilateral serebral ve serebellar hemisfer parankim alanlarında yer işgal eden lezyon saptanmamıştır. Intrakranial kanama ya da orta hat yapılarında şift saptanmadı. Sonuç: Sağda frontal lobda derin beyaz cevherde gliozisi düşündürür non-spesifik hiperintens alan (Sekel değişiklik)

  • Testislerimde Problem Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Sorun testislerimde, 2 seneye yakın zamandın beni çok zorluyor. Sorunun ne olduğunu çok merak ediyorum. Beni yönlendirirseniz çok sevinirim. Nişanlıyım ve yakında evleneceğim, çocuğum olmaz diye çok korkuyorum. Yorumlarınız için çok teşekkürler.

  • İdrar Yollarımda Enfeksiyon Çıktı. Gebe Kalmama Engel Olur mu?

    Merhaba, kısa bir süredir çocuk istiyoruz. Korunmayı bıraktık. Başka bir sebepten dahiliyeye gittim. İdrar tahlilim, her sahada 10-15 lökosit 5-6 epitel hücre ve bakteri olarak çıktı. İdrar yollarımda enfeksiyon varmış. Doktor Tavanic adında bir antibiyotik verdi. Bu günlerde de yumurtlama belirtilerim var. Henüz tahlil yaptırmak için erken. Bu enfeksiyon önemli midir? İlacı içmesem, korunmasam, bebek olursa bu durum sorun olur mu? Yoksa tetkrar korunmaya başlayıp, antibiyotiği içmeli miyim?

  • FSH Değerini Yükseltmek İçin Nasıl Bir Tedavi Uygulamak Gerekir?

    Hocam, benim FSH değerim 1,15 - 1,22 olarak değişiyor. Eşimde bir sorun yok. Benim sperm değerlerim 79 milyon ama hareketsiz %10 olduğu için çocuk olmasını engelliyormuş. FSH değerini yükseltmenin tedavisi var mı?

  • Ayağımda Hiç Ağrı ve Şişlik Yok Ancak Koşamıyorum. Sebebi Ne Olabilir?

    1 hafta önce, basketbol oynuyordum, hiç bir şeyim yoktu ve çok güzel koşuyordum. Ondan sonraki günler tekrar oynamak istedim ama olmadı, koşamadım. Aşil tendonumun etrafı ve bileğimde hiç ağrı ve şişlik yok. Dün başladım buz tedavisine. Rahatladı ve ayağım iyileşti dedim ve gittim basket oynadım. Yine koşamıyorum, gerçekten çok istiyorum koşmayı ama koşamıyorum. Sonra oyun bitmeden kenara oturdum, ayaklarım patlayacak gibiydi. Basketten sonra eve geldim ve buz tedavisi yaptım. Rahatladım biraz. Bu durum ilk olarak sağ ayağımda vardı, buz tedavisinden sonra solda da olmaya başladı. Ayağımdaki sorun ne olabilir?

  • Sürekli Yalnız Kalmak ve Hayal Kurmak İstiyorum. Bu Hastalık Belirtisi mi? Nereye Başvurmalıyım?

    İyi günler, ben 24 yaşındayım. Dikkat eksikliği, unutkanlık, evden çıkmamak, sürekli uyumak, işe odaklanamamak, gelecek kaygısı, aklımdan geçirdiğim kelimeleri eksik ve yanlış yazmak, sürekli hayal kurmak gibi problemim var. Sabaha kadar hasta olduğumu düşünüyorum. Yolda yürürken arkamdan bir ses veya köpek sesi duyduğumda olduğum yerde donup kalıyorum, ne yapacağımı bilemiyorum. Aşırı heyecanlanıyorum, konuşamıyorum, ne dediğimi bilmiyorum. Gerçekten hasta olduğumu düşünmeye başladım. 13 yaşımda babamı kaybettim. Son 1 yıldır hayatımdaki kadın yüzünden her şeye şüpheci yaklaşmaya başladım. Sadece yalnız kalmak ve hayal kurmak geliyor içimden. Dini bir şeyler dinlediğimde, okuduğumda ağlıyorum. Bu belirtiler, bir hastalık başlangıcı ise, tedavi için doktora başvurmak istiyorum. Beni yönlendirebileceğiniz bir yer var mı?

  • Oğlum Söylenenleri Anlıyor Ama Konuşamıyor. Ne Yapmamız Gerekir?

    Merhaba, oğlum Temmuz 2007 doğumlu. Çok zeki, her şeyi anlıyor, kendisinden bir şey istediğimizde yapıyor ama konuşmuyor. Baba – dede diyor ama bilinçsiz. Yani beni tanıdığı için değil, sürekli tekrarladığımız için söylüyor. Sürekli bilgisayar başında oyun oynuyor. Bu aralar el ve ayak tırnağı yemeye başladı. Parka götürdüğümüzde, diğer çocukları itip, vuruyor. Çok inatçı. Televizyonda reklamlara bayılıyor, şarkı söylemeye çalışıyor ama dili dönmüyor. Evde şiddetli geçimsizlik, bir problem yok. Dilaltı problemi olabilir diye doktora götürdük fakat doktor bir sorun olmadığını söyledi. Biri yanında, anne – Ayşe vb. bağırdığında tekrar ediyor sadece. Biz geç kalmaktan korkuyoruz. Nereye başvurmalıyız?

  • Havale Irsi ya da Kanla İlgili Bir Problemden Kaynaklanabilir mi?

    Merhaba, benim 2 yaşında oğlum var. 1 yaşından itibaren 6 kere havale geçirdi. En son MR çekildi ve sonucu temiz çıktı. Acaba sadece ırsi olabilir mi, ya da kanıyla ilgili birşey olabilir mi? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

  • Türkiye'de Tedavi Olmak İstiyoruz. Bilgi Verebilir misiniz?

    Selam, cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Biz kararımızı verdik ve Türkiye'ye gelmeyi düşünüyoruz. Eşimin de gelmesine gerek var mı? Benim size sormak istediğim şeyler var. Eşimle kan gruplarımız aynı, A Rh(+). Buradaki doktorlar bir sorun olmaz dediler ve ikimizde de problem olmadığını söylüyorlar. Bizden kan alıp testler yaptılar ama hiçbir şey çıkmadı.

  • Çift Rahmim Var ve Gebe Kalamıyorum. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 28 yaşındayım. Yaklaşık 10 ay önce çikolata kistinden lazerli ameliyat oldum. Doktor göbekten iğne yapıp, 5 ay geçici menapoza soktu ve ilk adetimi 3 ay önce oldum. Adetlerim çok düzenli ama gebe kalamıyorum. Doktor bana çift rahmim olduğunu ancak bunun bir sorun yaratmayacağını söylemişti. Hamile kalamamamın nedeni ne olabilir?

  • Hormon Bozukluğu Tedavisi Görüyorum. Kilo Verebilmem İçin Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, ben 24 yaşındayım ve öğrenciyim. Boyum 1,64, kilom ise 73. Yaklaşık 6 yıldır adet düzensizliği ve hormon bozukluğu yaşıyorum. 6 yıldır doğum kontrol hapları kullanıyorum. Geçen yıl endokrin bölümüne gidip tiroidime baktırdım, bir sorun çıkmadı. Kilo verebilmem için ne önerirsiniz?

  • İltihaplı Sivilcelerimden Nasıl Kurtulabilirim?

    Merhaba, ben 42 yaşındayım. Yaklaşık 25 seneden beri iltihaplı sivilcelerim hiç geçmiyor. Bütün yöntemleri denedim. İltihaplı bölgeyi patlattığım zaman, kaşıntısı geçiyor. Çeşitli ilaçlar kullandım, geçti ama tekrar 2 ay sonra başladı. Yememe ve içmeme de dikkat ediyorum ama olmuyor. Ne yapmalıyım?

  • Babamın Davranışlarını Normal Bulmuyorum. Bize Düşman Gibi Davranıyor. Ne Yapmalıyız?

    Selam, benim babamla ilgili sorunum var, davranışlarını normal bulmuyorum. Babam her gün alkol alıyor ve tansiyon hastası. Anneme düşman, herşeye küfür ediyor. Bize bakarken sanki içine cin girmiş, fakat başka insanlara hiç bunu yansıtmıyor, gülüyor, eğleniyor. Doktora gitmesini söylediğimde, ben deli miyim dedi. Ne yapmalıyım? Yardımınızı bekliyorum. 

  • Bebeğimin Yumurtalığında Kist Görüldü. Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?

    Merhaba hocam, bebeğim 4 aylık. Sağ yumurtalığında yaklaşık 1 cm kist görüldü. Bulunduğumuz yerde 2 çocuk doktoru var ve bizi konuyla ilgili yeteri kadar aydınlatmadılar. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz? Bebeğimin canı acıyor mudur? Hangi testleri yaptırmalıyız?

  • Kıl Dönmesi Problemim Var. Lazer Epilasyon Yapılması Gerekiyormuş. Nerede Yaptırabilirim?

    Merhaba, vücudumda tüylerimi aldığım tüm bölgelerde kıl dönmesi sorunuyla karşılaşmaktayım. Çeşitli doktorlara gittim, ilaçlar kullandım ama sonuç hiç değişmedi. Lazer epilasyon gerek deyip, özel muayenehanelerine yönlerdirdiler. En son gittiğim doktor, tüylerimi kesinlikle kökünden almamam gerektiğini söyledi ama bu şekilde gezmem imkansız. Yaptığım araştırmalar sonucu lazer epilasyonun tek çözüm olduğunu fark ettim ama bu durum yüzünden çok sorun yaşayanlar var. Ben devlet memuruyum ve milyonlar verecek durumum yok. Lütfen bana yardım edin. Hastanede yaptırsam devlet bu durumu karşılamıyor mu? Şimdiden teşekkürler.

  • Kistik Higroma Teşhisiyle, 2 Defa Bebeğim Alındı. Önceden Önlem Almak Mümkün mü?

    Merhaba, ben 26 yaşındayım. İlk kızımı 21 yaşındayken, hiç sorun yaşamadan doğurdum. 23 yaşında tekrar hamile kaldım. 5 aylık hamileyken, bebeğimin boynunda Kistik Higroma olduğu ve alınması gerektiğini söylediler ve bebeğim alındı. Geçen yıl tekrar hamile kaldım ve 3 aylıkken yine aynı teşhisle bebek alındı. Bu sorunun önceden önleminin alınması mümkün mü? Tedavisi var mıdır?

  • Kızım 6,5 Yaşında Fakat Kemik Yaşı 9. Erken Ergenlik Durumunda Ne Yapmalıyız? Merhabalar, kızım 6,5

    Merhabalar, kızım 6,5 yaşında ve kol altında, özel bölgesinde 1-2 tane sert olmayan siyah kıl var. Bu durumdan endişelenip doktora başvurduk. Kan, hormon tahlili ve el USG normal çıktı. Kemik yaşının 9 olduğu söylendi. Göğsünün birinde büyüme de olduğu için böbreklerle ilgili bir test istendi ve sonuç için 2 ay civarında beklememiz gerekiyormuş. Kızımın erken ergenliğe girip girmediğini öğrenmek istiyoruz. Eğer erken ergenlik durumu varsa, bu konuda ne yapmamız gerekir?

  • Yirmilik Dişlerimden Ameliyat Olmak İçin Nerelere Başvurmam Gerekir?

    Merhaba, yirmilik dişlerimle ilgili soru sormuştum, cevabınız için teşekkürler. Ancak ameliyat olmak için nerelere başvurmalıyım? Hangi hastaneleri tavsiye edersiniz? Çenemin çıkmasını istemiyorum ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

  • Tuvaletimi Yaparken Penisimden Sperm Geliyor. Sorun Ne Olabilir?

    Merhaba, ben büyük tuvaletimi yaparken ıkındığım zaman penisimden çok az miktarda sperm geliyor. Doktora gittim fakat antibiyotik verdi. Acaba sorun nedir?

  • Sol Testisim Daha Büyük. Bu Kanser veya Kısırlığa Neden Olur mu?

    Merhaba, ben 27 yaşındayım ve benim sol testisim sağdakinden çok büyük. Dokunduğum zaman her hangi bir acı olmuyor. Utandığımdan dolayı doktora gidemiyorum. Bu sorun kanser ya da kısırlığa neden olabilir mi?

  • Üşütmeyle Başlayıp, İdrarda Yanma Yapan Bir Rahatsızlığım Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, bende 8 yıldır bir rahatsızlık var. Üşütmeyle başlıyor, idrarda yanma yapıyor. Hangi doktora gittiysem birşey yapamadılar. En son üroloji ile ilgili olduğunu söylediler. Bu yanmalar canımı çok acıtıyor, dayanamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

  • Rüyamda Başım Dönüyordu ve Uyandığımda da Devam Etti. Sorun Ne Olabilir?

    Merhaba, gece uyurken rüyamda başım döndü ve o sırada uyandım. Uyandığımda başım dönmeye devam etti. Günlük hayatta böyle bir sorunum yok fakat geçen yıl yine birkaç kez rüyamda baş dönmem oldu. Sorun ne olabilir?

  • Sarılık Hastalarına İş Göremez Raporu Verilir mi?

    Selamlar, HBS (sarılık) taşıyıcısıyım. İş yerinde sorun yaşamaya başladım. Rapor al diyorlar. Bu hastalara iş göremezlik raporu veriliyor mu? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. İşimi kaybetmek istemiyorum.

  • 3 Yaşındaki Kızımın Ağlarken Nefesi Keseliyor ve Dudakları Morarıyor. Ne Yapmalıyız?

    Merhabalar, benim 3 yaşında bir kızım var ve ağladıgı zaman bazen nefesi kesiliyor, dudakları morarıyor, su serpiyoruz ve kendine geliyor. Ciddi bir sorun olabilir mi, ne yapabiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum.

  • Kan Testi Sonuçlarım Hakkında Bilgi Verir misiniz?

    Merhaba, ben 44 yaşında bir bayanım. 1 yıldır hematoloji bölümüne gidiyorum, ayda bir kan testi yapılıyor. Fakat bana sonuçlarla ilgili bir açıklama yapılmıyor. Sonucumu size yazıyorum. Açıklamasını yapabilir misiniz?

    RBC: 4,04 PLT: 430 MCH: 32,2 LYM 6,68 NEU 46,1.

  • İdrar Tahlilim Hakkında Yorum Yapabilir misiniz?

    Sayın doktorlarım, bu güne kadar idrarla ilgili hiçbir problemim olmamıştı. Askerdeyken ilk kez sırtımdan böbreklere doğru bir ağrı hissettim. Bu aya kadar herhangi bir şikayetim yoktu. Geçen gece ateşlendim. Kuyruk sokumundan sol kasığıma doğru bir ağrı, aynı zamanda boyun ve baş ağrısı başladı. Acilde kan ve idrar tahlili yapıldı. Kan normal çıktı ama idrarda protein 100, eritrosit artı 50 çıktı. Durumum hakkında genel olarak ne diyebilirsiniz? Saygılarımla.

  • Saç Dökülmesinin Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 3. sınıf tıp öğrencisiyim. Şikayetim, saçlarımın yan taraflarının açılması ve ilgincime giden babamın 40 küsur yaşına rağmen çok gür saçlarının olması. Bundan 3-4 ay önce Trigleserit değerim düşük çıkmıştı, onun dışında kan değerlerim normaldi. Saç dökülmesi bende önceden de vardı. Testesteron seviyesiyle ilgisi olabilir mi? Eğer değilse sizce sorun ne olabilir?

  • Topuk Dikeni Neden Oluşur?

    Merhaba, benim sol ayak topuğum ile ilgili sorunum var, ağrımaya başladı. Bir kaç kişi topuk dikeni olabileceğini söyledi. Film çektirdim, başlangıç var dendi ve kas gevşetici verildi. Bu tedavi iyi gelir mi? Bir de bu hastalık neden oluşur? Bana yardımcı olur musunuz?

  • Kalp Kapakçığındaki Kalınlaşma Kişiyi Nasıl Etkiler?

    Merhaba, 27 yaşında, 1,65 boyunda ve 53 kilo ağırlığında bir bayanım. Doktorlar, kalp kapakçığında kalınlaşma olduğunu söylüyor. Bununla ilgili detaylı bilgi vermediler. Bu durum küçükken ateşli hastalık sonucu oluşmuş. Kalp kapakçığındaki kalınlaşma kişiyi nasıl etkiler, nelere dikkat edilmesi lazım?

  • İlişki Sırasında Boşalamıyorum, Tuvalette Boşalabilityorum. Sebebi Nedir?

    İyi günler, ben 29 yaşındayım. İlişki sırasında boşalamıyorum, ancak tuvalette büyük abdestimi yaparken damla damla geliyor ve sağ testisimde ağrı oluyor. Doktora gitmeye çekiniyorum. Bu sorun nedir ve çözümü var mıdır?

  • Oğlu 9 Aylık ve Seslere Karşı Tepkisiz. Ne Yapmamız Gerekir?

    Merhabalar, benim 9 aylık bir oğlum var. Evdeki seslere ve özellikle yaptığımız gürültülere karşı tepkisiz kalınca, işitmesi ile ilgili şüphelerimizden dolayı doktora götürdük. Muayene sonucunda sağ kulakta işitme problemi olduğu söylendi. En son olarak Bera testi yaptırdık. Bera testi sonucunda, tam olarak şunlar yazılıydı: Sağ kulakta Bera testi sonucunda 30 dB nHL de 5. dalga alınmıştır. Sonuca bakan doktorlar duymasının normal olduğunu söylediler. Şimdi biz anne ve babası olarak ne yapacağımızı ve nasıl bir yol haritası çizeceğimizi bilemez durumdayız. Eğer çocuğumuz normal bir işitme seviyesine sahipse, neden hala ismini tanımıyor ve normal bir çocuğun seslerini çıkartamıyor? Eğer bir problem varsa, bundan sonra ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler.

  • Eşimle Cinsel İlişkide Sorun Yaşıyoruz. Ne Yapmamız Gerek?

    Merhaba, ben 3 yıllık evliyim. 1 senedir eşiminle cinsel ilişkide sorun yaşıyoruz. Eşim benden etkilenmediğini ve beraber olmak istemediğini söylüyor. Bunun için psikiyatristten destek aldık ama eşim bu ilişkinin bittiğini anlatmış doktora. 1 ay kadar bir ayrılık yaşadık, evi terk etti. Şimdi evde döndü. Ben yokken beni özlüyor, eve gelmemi istiyor ama yatakta problemimiz var. Kadın doğum doktoruna danıştım, bende mi problem var diye düşündüm, fakat bende herşey normal. Ne yapmam gerek? Eşim bu olayı çözümlemek istiyor. Eğer çözümleyemezsek, olmayacağını söylüyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.

  • Kardeşimin Kol ve Bacaklarında Kırıklar Var. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    İyi günler, kız kardeşim 23 gün önce 4. kattan düştü, kolları ve bacaklarında kırıklar meydana geldi. Düştüğünde bilinci yerindeydi ve 1 hafta sonra kötüleşmeye başladı. Şu an kırıklardan meydana gelmiş yağ dokularının ciğere yerleşmesi sonucunda tedavi görüyor. Bu durumla ilgili bize pek bilgi verilmiyor. Sizce ne yapmamız gerekir? Konuyla ilgili bilgi verirseniz mutlu olurum. Teşekkürler.

  • Epilepsi Hastasıyım, Askerlik Yapabilir miyim?

    İyi günler, 21 yaşındayım ve epilepsi hastasıyım. 6 yıldır ilaç kullanıyorum. Askerlik zamanım geldi. Acaba ben askere gidebilir miyim? İlaç bırakmamda sorun olur mu, ya da orada ilaca müsaade var mı, ya da muaf ederler mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • Bebeğimizde Gelişim Geriliği Var ve Sebebi Bulunamadı. Doğduğu Anda Nasıl Bir Müdahale Uygulanacak?

    Merhabalar benim sorum eşim 8 aylık hamile tabi bize göre, doktorlara göre bebekte gelişim geriliği olduğu normalde 8,5 aylık olduğu söylendi. Ultrasonda bebeğin karnında asit görüldü 2.düzey doopler istendi çektirdik ve karnında 10mm lik bir büyüklük olduğunu söylediler diğer organlarda sorun olmadığı olursa bağırsaklarında problem olabileceği söylendi. Özel bir hastanedeki doktorumuz bize devlet hastanelerinden birini önerdi ve orada yardımcı olabileceklerini söylediler. Bizde gittik orda da doopler çekildi, bebeğin bağırsağında problem olmadığını ve kalpten olabileceğini söylediler. 4 saatte bir nts' ye girdi eşim, 10 gün hastanede yattı. Doktorların tek dediği kalp yetmezliğinden şüpheleniyoruz. Diğer organlarında ve bağırsaklarında problem yok dediler, bu arada bebeğin karnındaki şişlik 15mm civarı olmuş, gelişim geriliği ise 3 haftaya çıkmış. Bizden fetal ekokardiyografi istediler onu da çektirdik ve kalpte bir problem olmadığını söylediler yani kısacası bebeğin karnındaki asidin nedeni hala belirsiz. Erken doğum tehlikemiz var daha teşhis belli değil. Doğum olduğu an doktorlar bebekte neye müdahale edecekler ben anlayamadım. Bana bir çözüm yolu gösterir misiniz, ne yapmalıyım?

  • Boyumu Uzatmak İçin Neler Yapabilirim?

    Merhaba, 17 yaşındayım. 15 yaşına girmeden bir kaç ay önce vücudumu geliştirmek için kas yapmaya başladım. Sigara da içiyordum. 2 sene boyunca ağırlık kaldırdım. Ama bir sorun vardı, vücudum şişince boyumdan gidiyordu. Arkadaşlarımın hepsi benden uzun ve şu an boyum 1,60. Bu beni sinir ediyor. Artık dışarı çıkmak istemiyorum, arkadaşlarımı görmek istemiyorum. Çoğu insan benimle dalga geçiyor. Yaklaşık 1 senedir spor yapmıyorum. Kaslarım da erimeye başladı. Sigarayı da bıraktım. 1 haftadır basket oynuyorum ama bu yaştan sonra boyumun uzamayacağından korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?

  • Doğum Kontrol Hapını Uzun Süreli Kullanımlarda Ne Kadar Bir Süre Ara Verilmelidir?

    Merhaba ben 25 yaşında bir bayanım. Yaklaşık 2 yıldır düzenli olarak doğum kontrol hapı kullanıyorum. Bununla ilgili iki sorum olacak. Birincisi iki yıldır kullandığım haplara iki ay gibi bir süre ara vermem gerekiyor mu? İkinci sorum: doğum kontrol haplarının 7 günlük ara süresini vermeden iki tablet üst üste kullanılırsa ne olur?

  • Adetimde Gecikmeler Yaşıyorum. Sebebi Ne Olabilir?

    Ben 22 yaşındayım, adetim il değiştirdiğim zaman gecikiyor. Hava değişiminden olduğunu sanıyorum. Bu ay 6-7 gün gecikme söz konusu 3-4 gün önce kahverengi akıntımla beraber az miktarda kan da geldi adet olacağımı sandım ama hala olmadım. Göğüslerde şişme falan da yok stresten dolayı gecikmesi olabilir mi? Ayrıca 1 hafta önce kadın doğum uzmanına gittim ultrasona girdim bir sorun çıkmadı, her şey gayet normal dedi doktor. Her şey normalse neden adet olamıyorum?

  • Megarektum Puborektal Spazm Sorunum İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 17 yaşındayım. Megarektum puborektal spazm sorunum var. Hastanede yapılan testlerde ortaya çıktı. Ultrasonografi, çift kontrast kolon grafisi ve defekografi çekildi. Bu sorun aslında bebekliğimden beri var, fakat o zamanlar çok rahatsız etmiyordu. Son 3 yıldır rahatsız edici boyutlara geldi. Tuvalete 1 kere olsun rahat çıkamadım. Otururken veya ayakta iken makatımda taş gibi bir sertlik hissediyorum. Doktor bu sorun için, biofeedback adlı bir makine olduğunu söyledi. Fakat bu makinenin SSK ve devlet hastanelerinde bulunmadığını söyledi. Peki bu ülkede bu makine yok diye ben böyle bir sorunu çekmeye devam mı edeceğim? Bu makinenin dışında veya önerebileceğiniz başka bir tedavi şekli veya tavsiye edebileceğiniz bir doktor, bir hastane var mıdır? Çok zor bir durumdayım, bu sorun çekilecek gibi değil.

  • Baş Ağrımın Sebebi Boyun Düzleşmesi midir?

    Merhaba, ben 10 aydır hem depresyon hem de boyun düzleşmesi olan bir hastayım. Depresyon için 4 tane ilaç kullanıyorum, boyun düzleşmesinden dolayı baş ağrım ve denge sorunum oluyor. MR sonuçlarında boyun düzleşmesinden başka bir sorun çıkmıyor. İçimde başka sorunlarda olabileceğine dair şüphe var. Check Up yaptırmalı mıyım? Sizce ne yapmam gerekir?

  • Kızımın Kabızlığından Dolayı Tuvalet Fobisi Oluştu. Ne Yapmalıyım?

    Merhabalar, 4 yaşında bir kızım var. Kızımın doğduğundan beri kabızlık problemi var. Sürekli gıdalarına dikkat ederek ve her gün 30 ml Duphalac vererek bağırsaklarını düzenlemeye çalışıyoruz. Ama sürekli zorlanarak ve acı duyarak yaptığı için çocukta tuvalet fobisi oluştu. Tuvalete gitmek istemiyor ve kakasını tutuyor. 10 ay evvel kakasını 4 gün yapmadı ve inanılmaz karın ağrısı çekti. Doktor, bağırsağında sertleşen kakanın bağırsağını tıkadığını söyledi. Lavman desteği ile bağırsağı boşalttık. Ancak 15 gün önce ateşlenerek başlayan halsizliğe, idrar yolu enfeksiyonu teşhisi kondu ve tedavi edildi. Hemen ardından şiddetli ishal başladı. 4 yıldır ilk defa ishal oldu. Doktor ishal yapmayacak bir antibiyotik kullandığını söyledi. Ardından sürekli karın ağrısı, hafif ateş, iştahsızlık, halsizlik başladı. 2 kere kan tahlili yaptırdık. İlkinde lökosit 11 çıktı, ikincisinde 18 oldu. Doktorumuz korku ve stresten dolayı artmış olabileceğini söyledi. Sürekli karnı ağrıyor, gece gündüz ağlıyor ve kakasını günde 1 ya da 2 sefer yapıyor. Çocuğun hastane görmeye tahammülü kalmadı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Tavsiyeniz nedir?

  • 2 Yaşındaki Oğlum Havale Geçiriyor, Bende Çocukken Geçiriyormuşum, Irsi Olabilir mi?

    Benim 2 yaşındaki oğlum 4 defa havale geçirdi. 5dk ila 10dk kasılmaları kısa süreli. Şuanda geçici olarak luminal verildi. 8 ay önce EEG çekildi, sorun yok. Ama şimdi kriminal emar istedi doktor birde ben 6 yaşıma kadar çok fazla havale geçirmişim. Acaba ırsi olup ta benim gibi 6 yaşından sonra silebilir mi? Şuanda çok sinirli ve saldırgan sebebi havalemidir?

  • Kendimi Yalnız ve Sevilmeyen Biri Gibi Hissediyorum, Mide Bulantılarımda Var, Psikolojik mi?

    Arkadaşlar arasında tartışma yaşadığım zaman herkes benim karşımdakini savunuyorlar bu da bana yalnızlık, sevilmediğim hissi veriyor. Benim yaptığım doğru olduğu halde hep suçlanan ben oluyorum ve ortamdan çıkıp onlardan uzaklaşıyorum. Uzaklaşınca da hep neden ben neden yalnız kalıyorum diyorum. Düşünmekten midem bulanıyor. Çalışıyorum aynı zamanda çalıştığım ortamda ilk başta iki kişi farklı işe bakıyorduk fakat onun işi az benim işim ise çoktu. Arkadaşın biri dedi yandaki arkadaş neden yardımcı olmuyor, bende ne bileyim o başka müdürün eşi ne diyeyim onlarda biliyor. Ben yoğunum yardım etmeyi düşünmeyecek biri değil ama yapmıyor, bende diyemiyorum. Neyse bana bir memur verildi. Memur öğret bana işi git gez falan sonra öğretmeye kalmadı memur durmadan o birim bu birim gezmeye başladı. Sorun psikolojik mi baş edemiyorum. Bana tavsiye edeceğiniz nedir?

  • El Ayak Boşalması, Kalp Çarpıntısı ve Kusmanın Sebepleri Ne Olabilir?

    Merhaba, bir yakınımın sağlık sorunlarını yazdım. Maddi durumu iyi olmadığı için doktora gidemiyor. Bir yıldır bazen geceleri el ayak boşalması ve kalp çarpıntısı oluyor. Sanki kalbi midesinde atıyormuş gibi. Gün aşırı da istifra ediyor ve rahatlıyor. Bununla birlikte sanki sırtına iğne gibi bir şey batıyor ve çenesinde uyuşma oluyor. Gavizkon şurup içince de rahatlıyor. Bu durum başladığından beri ruh sağlığı da bozuldu. Ölüm korkuları ve aniden sıkılmaları başladı. Bu neyle ilgili olabilir ne yapabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • Kasık Bölgemden Sıklıkla Guruldama Sesi Geliyor, Sebebi Kasık Fıtığı Olabilir mi?

    Merhabalar. Herhangi bir ağrı olmamasına karşılık kasığımın sağ bölgesinden sıklıkla guruldama sesi geliyor. Gözle görülür bir şişlik bulunmamakta. Ayrıca skolyoz hastasıyım. Kasık fıtığı ya da başka bir sorun olma ihtimali var mıdır? Teşekkürler.

  • Boy Uzatmak İçin Neler Yapmak Lazım, Ne Gibi Ameliyatlar Olabilir?

    Selam boy uzatma operasyonlarıyla ilgili gelişmeleri uzun süredir takip ediyorum. Ben 19 yaşında 1.52 boyundayım. En azından 1.60 olmak istiyorum. Öncelikli olarak neler yapmam gerek? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • Yaptırdığım Tahlil Sonuçlarına Göre Hamile Kalma Şansım Var mı?

    Bugün yaptırdığım tahlil sonuçlarım şu şekilde Fsh 22.70 Lh 13.15 e2 40pg/ml Hsg çektirdim. tüplerde bir sorun görünmüyor. Fsh değerlerim devamlı yükselip düşüyor. 2 ay önce 8.50 çıkmıştı. Bu sonuçlara göre hamile kalma şansım var mı?

  • Sabah Kalktıktan Sonra Ayaklarımda ve Bacaklarımdaki Şişmenin Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar benim ayaklarım hatta bacaklarım da sabah kalktıktan sonra hemen şişmeye başlıyor belirgin ölçüde. Özelliklede yazın çok rahatsız edici oluyor. Ayakkabı problemi ve görüntü problemi yaşıyorum. İnternette araştırdım kalp ve damarla ilgili olabilir diye düşünüyorum. Ne yapabilirim ve nedeni nedir acaba?

  • Yüksek Tansiyon Sorunu İçin Hangi Bölüme Başvurmalıyım?

    İyi çalışmalar tansiyon yükselmesi ile ilgili hangi branş doktoruna gitmek gerekir, yardımcı olur musunuz? Saygılar.

  • Kırık Alçıya Alındıktan Sonra mı Yoksa Kırıldığı Andan İtibaren mi İyileşmeye Başlar?

    İyi günler 12 Mayıs günü ayak serçe parmağıma bir darbe aldım şişti. Başlarda önemsemedim sonra parmağımda şişme meydana gelmeye başlayınca 23 Mayıs günü doktora gittim ve parmağımda kırık var diye ayağımı alçıya aldılar daha doğrusu önce parmağımı yanındaki parmak ile birlikte flaster bantla sarıp ayağımı alçıya aldılar. Sorum şu olacak benim haftaya okulda finallerim başlıyor ve mutlaka girmek zorundayım alçıyı çıkartıp sınavlar bittikten sonra yani 1 hafta sonra ayağımı tekrar alçıya aldırsam bir sorun olur mu? Birde kırık iyileşmesi kemik kırıldıktan sonramı başlar yoksa alçıya alındıktan sonramı? Çünkü parmağım kırılması ile alçıya alınması arasında 11 gün var.

  • Diş Eti Çekilmesi Nedeniyle Ameliyat Oldum. Eczanenin Verdiği İlacı Kullanmalı mıyım?

    Merhabalar, diş eti çekilmesiyle ilgili ameliyat oldum. Kemik kaybı da var demişti doktorum. Diş eti altını temizleyip, kesip, diktiler. Ancak ameliyat olan yere yakın bir yerde aft çıktı. Bunun için eczane, Aftamed diye bir ilaç verdi. Bunu kullanmam fayda eder mi? Ameliyat olalı 4 gün oldu, o bölgede bir zarar oluşturur mu?

  • Değerlerim Yüksek Çıktı. Neye Dikkat Etmeliyim?

    Merhaba, 39 derece ateş, eklem ağrıları ve gece terlemeleri şikayetlerim oldu ve bu şikayetler 3-4 gün sürdü. Sonrasında şiddetli baş ağrılarım oldu. İntaniye servisinde 4 gün yattım. Şu an şikayetim yok, ama tahlillerde; EBV VCA IgG Pozitif, EBV VCA IgM Pozitif, EBV EBNA IgG Pozitif olarak çıktı. Şimdi yapmam gereken ne olabilir? Neye dikkat etmeliyim?

  • Oğlumda Dikkat Eksikliği Var. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, 1999 doğumlu oğlum dikkatini odaklıyamıyor. Bir şeyle ilgilenirken, aklı hemen başka bir şeye gidiyor. Bilhassa derslerde ev ödevi yaparken, hemen aklı oyuna ya da kardeşine gidiyor. Hiç bir tedavi olmadı. Acaba dikkat eksikliği, hiperaktivite var mıdır? Ne tavsiye edersiniz? İlaç tedavisi ne kadar sürüyor, yan etkileri neler? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Stent Takıldıktan Sonra Hangi İlaçları Kullanmam Gerekiyor?

    Merhaba hocam, ben yaklaşık 5 ay önce anjio oldum. Kalbin anadamarın birine stent takıldı. Benim hangi ilaçları kullanmam gerekiyor? Anjio yapan doktor, kullanacağım ilaçlar hakkında ve kullanım süresi ile ilgili sağlıklı bilgi vermedi. Bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.

  • Bacağımın Arkasındaki Kitle Ne Olabilir?

    Merhaba, sol bacağımın dizden aşağı kısmının arkasında 10 yılı aşkın zamandır duran bir morluk var. Çapı 2 cm kadar ve ele bir kitle şeklinde geliyor. Bazı zamanlarda çok ağrıyor. Bununla ilgili hiç bir doktora gitmedim. Damar içinde olup olmadığını bilmiyorum. Bir tümör olabilir mi, kansere yol açar mı? Aldırmak istiyorum ama en kolay yöntem nedir? Bu kitleyi ameliyat dışında yok edecek bir tedavi var mı? Teşekkürler.

  • Ankilozan Spondilit Hastasıyım ve Dizim Çok Ağrıyor. Ne Yapmalıyım?

    Selam, bende ankilozan spondilit var. 36 yaşındayım. 2 yıl önce iyiydim, yani rahatlıkla yürüyebiliyordum. Geçen sene hafif bir kaza geçirdim, bacağım arabanın kapısına sıkıştı ve o kazadan sonra ilk 3 ay sorun yoktu pek yürüşümde. 7-8 aydır dizim çok acıyor ve basamıyorum. Yürümekte çok zorlanıyorum. Bir kaç yere gittim, farklı şeyler söylediler. İlk gittiğim, ankilozan spondilitten dedi. Diğeri MR çekti, menisküs yırtılması dedi. Bir başkası bazı tetkikler yayıp, ilaç tedavisi uygulayacağını söyledi. Böyle olunca kafamda çelişkiler oluştu ve kararsız kaldım. Siz ne yapmamı önerirsiniz?

  • Adet Söktürücü Kullandım Fakat Adet Olamadım. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 7 aylık evliyim ve 5 ay doğum kontrol hapı kullandım. 5 ayın sonunda adet oldum, bir daha hap kullanmadım ve adet de olmadım. Doktor gebelik ve bir sorun olmadığını söyledi. Adet söktürücü verdi, kullandım fakat yine adet olamadım. En son 25 Şubat’ta adet oldum. Adet görmediğim halde gebe kalma ihtimalim var mı?

  • Ayağımın Üzerine Basamıyorum ve Aşırı Ağrım Var. Ne Yapmalıyım?

    Selam, yaklaşık 5 ay önce halı saha maçında ayak bileğimin üstüne düştüm ve o zamanlar üstüne basamadım. 1-2 haftaya geçer diye düşündüğüm ve ciddiye almadığım bir durumdu. Fakat 2 ay geçti ve hafif ağrının devam etmesi üzerine doktora gittim ve MR çekildi. Milimetrik boyutta T1 A ve T2 A incelemelerde hipointens kompakt kemik adacığı izlendi. Doktor daha küçük demişti ve bileklik kullanmamı önermişti. Şimdiye kadar bilekliği sadece geceleri kullanmadım. Gün geçtikçe ağrım arttı ve son 1 aydır bu sorun beni çok etkiledi. Doktora gittiğimde tekrar MR istedi. Çektirdiğim MR sonucumu siz değerli hocalarımla paylaşmak ve sizlere danışmak istedim. Ne yapmalıyım ve yürümemin sakıncası var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

    (Kalkaneusta yaklaşık 1 cm çapında kompakt kemik adacığı ile uyumlu olarak değerlendirilen T1 ve T2 serilerde hipointens nodülatire izlenmektedir. Anterior talofibuler ligaman lifleri çevresinde hafif periligamantöz sıvı artışı izlenmekte olup, hafif dereceli incenme ile uyumlu olarak değerlendirildi. Achilles tendonunun trase, kontur, sinyal intensite dağılımı tabii olarak izlenmiş olup, patolojik sinyal intensite değişikliği izlenmektedir. Ayak bileğinin lateral stabilizasyonunu sağlayan anterior ve posterior talofibuler ligamanların ve kalkaneofibuler ligamanın bütünlüğü ve sinyal intensite paterni doğaldır. Tibialis anterior, ekstensor digitorum longus, ekstensor hallusis longus tibialis posterior, fleksor digitorum longus, fleksor hallusis longus, perineus longus ve brevis tendonlarının trase, kontur, sinyal intensite dağılımları doğal olarak izlenmiş olup tendonda patolojik sinyal intensite değişikliği veya tendon komşuluğunda koleksiyon saptanmamıştır.)

  • Göğsümde Batma Tarzında Ağrılar Oluyor. Neler Yapmamı Önerirsiniz?

    İyi günler, 1 aydır göğsümde sanki basınç varmış gibi nefes almakta güçlük çekiyorum. Derin nefes alırken, göğüs kafesimin sağ ve sol taraflarında batma tarzında ağrılar meydana geliyor. Bunların yanında baş dönmesi, ellerimde titreme, çift görme, görme bozukluğu yaşıyorum. Aynı zamanda 10 senedir de mitral kapak darlığı mevcut ama bunun için herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Bunlarla ilgili neler yapmamı önerirsiniz?

  • Yeğenimin Kalbindeki Delik İçin Neler Yapılabilir?

    Hocam merhaba, benim 1 yaşında bir yeğenim var ve kalp kası hastalığı diye bir teşhis koydular, tedavisinin olmadığını söylediler. Kasların bir tarafı normal çalışırken, diğer tarafı zayıf çalışıyormuş ve pis kanla temiz kan birbirine karışıyormuş. Ayrıca kalbinde delik var. Sizin bu konu ile ilgili bir çalışmanız veya tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mı? Yardımcı olursanız size çok minnettar kalırız.

  • Parmağımdaki Kırık İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, çalışma esnasında sağ D1 ekleminde elektrikli testere ile kesik meydana geldi ve gerekli müdahale yapıldı. Parmakta kırık olduğu için tel geçirildi. Tel kırıldı ve kırılan tel D1 F eklemine kıvrılmış durumdaydı. Bu şekildeyken bana doktorlar fizik tedavi önerdi. Bu konu ile ilgili ne yapmamı önerirsiniz? Teli aldırmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

  • Yumurtalıklarımda Kist Yok, Gebeliği Engelleyici Ne Gibi Bir Sorun Olabilir?

    Merhaba, adetin 3. günü yaptırdığım hormon testi sonuçlarım; FSH 4,56, LH 9,58, Prolaktin 23,20, E2 93,93. Yumurtalıklarımda kist yok, eşimin sperm tahlili de gayet iyi çıktı. Hormonlarımda da sorun yoksa gebeliği engelleyici ne gibi bir sorun olabilir?

  • Hormon Test Sonuçlarıma Göre Hamile Kalabilir miyim?

    1 yıl 9 aylık evliyim. Hiç korunmamamıza rağmen çocuk sahibi olamadık. Adetin 3.günü yaptırdığım hormon testi sonuçlarım fsh 4,56 lh 9,58 prolaktin 23,20 e2 93,93 bu şekilde çıktı. Değerlerim normal mi? Bir sorun var mı acaba? Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • Görsel Hafıza ve Yön Duygusunda Sorunlar Yaşıyorum, Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba. Yer yön tayini ve fotoğraf hafıza konusunda hiç bir fonksiyonum yok. Hiç bir adresi, yönü bulamıyorum. Bu beni çok rahatsız diyor.  Beyinsel bir sorun olabilir mi?

  • Ayak Kemiklerimde Zayıflama Var. Ne Yapabilirim?

    Merhaba, yaklaşık 3 ay önce ayağımda enfekte tinea pedis ve erizipel oluştu. 1 aya yakın hastanede yattım ve bu hastalığımdan dolayı ayağıma tam basamıyordum, sadece topuğuma basıyordum. Son 1 aydır ciltle ilgili hastalığım geçmesine rağmen, ayağıma bastığımda şişlik, kızarıklık ve ayak kemiklerimde çok şiddetli ağrı oluyor. Ayağıma film çekildi, ayak kemiklerimde zayıflama olmuş. Bunun için verdikleri ilaçlar da hiçbir işe yaramadı. Ne yapabilirim?

  • Yumurtalığımdaki Çikolata Kisti İçin Laparoskopi Yapılacak, Bu Konu İle İlgili Bilgi Alabilir miyim?

    1.5 yıllık evliyim hiç korunmadığım halde gebelik oluşmadı. Doktora başvurduğumda her iki yumurtalığımda 2,5 cm çikolata kisti olduğunu öğrendim. Hsg çektirdim doktorum bir tüpte şişme gözüküyor ama laparoskopi ile net anlaşılabilir dedi. Bir başka doktora gösterdim oda tüplerde sorun olmadığını söyledi. Bir aşılama denedik gebelik olmadı. Bana bu konuda bilgi verip yönlendirmenizi istiyorum ve ayrıca laparoskopi fiyatı hakkında bilgi rica ediyorum.

  • Oğlumun Dikkat Problemi Var. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ilkokul 2'ye giden oğlumla sorunlarımız var. Dersleri orta düzeyde fakat oğlumda dikkatsizlik hat safhada. Testlerde ve yazılılarda öyle basit hatalarla eve geliyor ki, kendi de sonradan farkına varıyor. Dikkat bozukluluğunu nasıl çözebilirim? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de oğluma kendine güvenmeyi nasıl aşılayabilirim?

  • Babamdaki Uzun Süredir Devam Eden Çene Ağrısının Tedavisi Var mı?

    Babamın uzun süredir çenesinde şiddetli bir ağrısı var. Birçok doktora gitti ve bir çok kez çene filmi çekildi, filmlerde bir şey olmadığı söylendi. Sinirlerden ve kaslardan kaynaklanan bir sorun olduğunu söylediler. Doktorların verdiği ilaçları kullanmasına rağmen ağrılar devam ediyor. Bunun başka bir tedavisi var mı?

  • Nişanlımın Bana Karşı Olan İsteksizliği İçin Ne Yapmamız Lazım?

    Merhabalar ben 1 yıllık nişanlıyım. nişanlım 6 yıl kadar seroxat antideproson hapı kullanıyordu biz tanıştıktan sonra ben bıraktırdım. Bizim sorunumuz nişanlım bu ilaçları kullandığı için kendisinin bana karşı çok isteksiz olması. kendi doktoruna götürmek istiyorum ama utanması sebebi ile gelmiyor yani cinsel isteksizliğimi nasıl anlatırım diyor. Lütfen bize bununla ilgili yardım eder misiniz? 2 ay sonra evleneceğiz, ne yapmamız lazım bize tavsiye edeceğiniz hormonlarını geliştirecek olan bir ilaç var mı, doktora gitmeden nasıl bu sorunu çözeriz? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim. (seroxat antideproson 20 mg)

  • Ses Kısıklığı İle Başlayan Geniz Akıntım ve Öksürüğüm İçin Ne Yapabilirim?

    Merhaba, benim 1 haftadır süren şikâyetlerim ses kısıklığı ile başladı, sonra biraz boğazda yanma, bunların mesleğimle ve bağırmakla ilgili olduğunu düşünüyorum ancak 2. gün gece uyutmayacak derece de öksürükler başladı 3 gün doktora gittim. Amklovin, benikal ve nac verdi 3 gündür kullanıyorum. Biraz rahatlama var gibi fakat geniz akıntım çok yoğun. Öksürük devam ediyor sabaha karşı sıklaşıyor ve göğsümde bir doluluk hissi birikme varmış gibi bir durum var. Göğsümde öksürürken acıma oluyor. Sizce ne olabilir. Yine doktora gitmeli miyim? Telaşlanmaya başladım. Ciddi bir sorun olabilir mi? Teşekkür ederim.

  • Doğuştan Rahimim Yamukmuş ve Şeker Hastası Olma İhtimalim Varmış, Bu Konuda Bilgilendirir misiniz?

    Merhabalar. Ben 22 yaşında 1yıl 8 aylık evliyim. Şimdiye kadar hiç bir koruma yöntemi uygulamamıza rağmen çocuk sahibi olamadık. Eşimin değerleri iyi. Benim doktorumda 1.5 yıl boyunca hiçbir tedavi uygulamadı görünürde hiç bir sorun olmadığını söylüyordu. Doktorumu değiştirdim yeni doktorum fsh ve lh hormonlarımda terslik olduğunu acil tedavi olmasam genç yaşta şeker hastası olabileceğimi bu tersliğin gebeliğin oluşumunu engellediğini söyledi.

    Değerlerim şöyle: fsh 4.56 lh 9.58 prolaktin 23.20 e2 93.93. Sizce değerlerim normal mi? Kullandığım ilaçlar diane35, aldactone ve glifor. Ayrıca rahmim doğuştan hafif yamukmuş sorun değil dedi doktorum bu konuda da bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. Saygılar.

  • Gözaltımdaki Morluklarla İlgili Hangi Bölüme Başvurabilirim?

    Ben 24 yaşındayım ve gözaltımda halka şeklinde morluk var. Bu konu ilgili hangi doktora başvurmam lazım (bölüm olarak)? Bunun nedenleri nelerdir? Bu konuyla ilgili bilgi alabilirsem sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • 5 Aylık Oğlumdaki Burun Tıkanıklığı ve Balgamla İligi Sorunu İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba. 5 aylık bir oğlum var. 2.270 gram doğdu, şuan 7.5 kg sadece anne sütü alıyor. Kilo alımı normal midir? Ayrıca sormak istediğim burun tıkanıklığı ve balgamı çok fazla. balgam için asist şurup verdiler 3 gün kullandım. Sobanın üzerine de suyun içine vicks atmamı söylediler ama hala aynı bir değişiklik yok, tıkanabilir dikkat edin dediler. Ne yapmam gerekir sizce? Burnu içinde okyanus suyu kullanıp aspiratörle temizliyorum. Balgamla ilgili yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

  • Adet Düzensizliğimin Sebebi Kullandığım Zayıflama Hapı Olabilir mi?

    Merhaba. Nişanlıyım ve düzenli bir cinsel hayatımız mevcut. Nişanlım korunuyor ve bu şekilde gebeliği önlemeye çalışıyoruz. Yaklaşık 2 ay önce prezervatif içimde kalması bizi korkuttu birliktelikten 15 saat sonra ertesi gün hapı kullandım ve bir kaç gün sonra adet oldum onun üstüne 1 kere daha adet oldum. Geçen ay Şubat 14 de adet olmama rağmen bugün Mart 25 ama hala adet olmadım. 4 gün önce bir gebelik testi yapmıştım sonuç negatifti. Bugün tekrar denedim tekrar negatif çıktı. Ama çok korkuyorum. Hamilelikle ilgili hiçbir tanıyı taşımıyorum. Bunun dışında kafama tek takılan konu geçen ay ki âdetimden 1 hafta sonra başladığım bitkisel bir zayıflama kapsülü. Acaba bundan dolayı âdetim gecikmiş olabilir mi? Metabolizmayı hızlandıran red peppers bitkisel hapı kullanıyorum ve hala daha devam ediyorum kullanmaya. Umarım beni aydınlatırsınız. Şimdiden teşekkür ederim.

« Önceki Sayfa1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12Sonraki Sayfa »

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi
İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra ameliyat edildi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kamu personeli alımında hakkaniyet ve liyakat önemlidir
Başakşehir'de İETT Otobüsü Devrildi: 5 Yaralı
Hakkari'de vurulan bozayı tedavi altında

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]